Menu
Your Cart

Ustaz Muhadir

1157 Persoalan Solat
New Hot
Brand: Ustaz Muhadir Model: course
Mengandungi 12 tajuk besar tentang solat antaranya: Solat orang sakit, Solat di dalam kenderaan, Solat berjemaah, Solat Jumaat, Solat Jamak dan Qasar, Solat Jenazah, Qadha’ solat, Solat-solat sunat dan Perkara-perkara khilafiah tentang solat. Kesemua 1,157 persoalan bukan sahaja diberi jawapan,..
RM250
Brand: Ustaz Muhadir Model: course
Solat sunat yang dilaksanakan secara berterusan adalah amalan yang sangat disukai Allah Ta‘ala. Pelbagai ganjaran disediakan untuk mereka yang melaziminya seperti rumah di dalam syurga, diampunkan dosa, dicukupkan rezeki dan lain-lain lagi. Kelas menerangkan fadhilat dan juga kaifiat atau ..
RM50
40 Hadis Bacaan Ringan Besar Ganjaran
New Hot
Brand: Ustaz Muhadir Model: course
Beribadah dalam Islam tidak hanya terhad kepada ibadah yang berbentuk perbuatan atau memerlukan belanja. Malah dengan hanya menggerakkan bibir untuk berzikir sudah sangat disukai Allah Ta‘ala.Meskipun ia dianggap mudah dan ringan namun pahala dan ganjaran yang dijanjikan berlipat kali ganda seperti ..
RM30
Brand: Ustaz Muhadir Model: course
Kelas ini menggunakan kitab Hidayatus Salikin Fi Suluki Maslakil Muttaqin, sebuah kitab turats susunan asal Syeikh Abdus Shamad al-Falimbani rahimahullah Taala, ulama yang tersohor dengan ketinggian ilmu agamanya sehingga tersebar ke seluruh pelosok Nusantara. Kitab ini dike..
RM250
Brand: Ustaz Muhadir Model: course
Kelas ini menggunakan kitab KANZUS SA’ADAH menghimpunkan amalan-amalan yang disusun khas untuk dibaca setiap kali selepas solat fardhu. Setiap amalan adalah bersumberkan daripada al-Quran, hadits dan amalan ulama sejak dahulu. Amalan yang bersanad dan istimewanya, pembaca boleh mendapatkan ijaz..
RM100
KELAHIRAN TERAGUNG
New Hot
Brand: Ustaz Muhadir Model: course
“Sebagaimana dengan melihat pokok-pokok yang menghijau akan memberi ketenangan kepada hati dan membawa ketenteraman kepada jiwa, begitulah juga hati dan jiwa akan menjadi tenteram, bahagia dan tenang ketika melihat, membaca atau mendengar akhlak dan peribadi agung yang dimiliki oleh Rasulullah SAW.”..
RM50
Brand: Ustaz Muhadir Model: course
Kelas ini mensyarakan buku Kiamat Hampir TIba. Buku   ini   terbahagi   kepada   dua   bahagian:   Bahagian   PERTAMAMembawakan lebih   40 hadis  yang  menyebut   tentang  tanda-tanda kecilk..
RM130
Misbahuduja; Syarah Safinatun Naja
New Hot
Brand: Ustaz Muhadir Model: course
Syarah kitab Safinah an-Naja yang paling komprehensif dalam bahasa Melayu. MISHBAHUD DUJA SYARAH SAFINAH AN-NAJA ini merupakan edisi kemaskini daripada kitab SYARAH SAFINATUN NAJA, syarah kitab Safinatun Naja terbesar/terlengkap dalam bahasa Melayu.  Tajuk dan bab yang dibincangkan dalam kelas ..
RM140
Brand: Ustaz Muhadir Model: course
Kita dituntut untuk sentiasa berusaha dalam setiap urusan kehidupan. Sebagai Muslim, usaha dan ikhtiar bukanlah semata-mata kerja keras dan buah fikiran yang hebat. Namun, setiap usaha itu disandarkan kepada Allah dan diiringi dengan doa dan munajat yang ikhlas kepada-Nya. Doa dan zikir yang ti..
RM70
Nur Fahmi: Asas-Asas Fardhu Ain
New Hot
Brand: Ustaz Muhadir Model: course
Ilmu adalah perkara asas yang mesti ada pada manusia untuk kelangsungan hidup di dunia. Namun sebagai Muslim, ilmu juga diperlukan untuk kelangsungan, keselamatan dan kejayaan hidup di dunia dan juga di akhirat. Maka pengajian ini menjelaskan secara ringkas dan padat asas-asas dan rukun-rukun a..
RM150
Brand: Ustaz Muhadir Model: course
Kelas ini menggunakan kitab PRAKTIKAL SOLAT SEMPURNA menghuraikan secara ringkas dan padat cara pelaksanaan solat, langkah demi langkah berdasarkan rukun-rukun solat yang telah digariskan para ulama dalam mazhab Syafi‘i.FOKUS KELAS INI:Pencerahan ringkas kepada beberapa persoalan khilafiah berk..
RM100
Showing 1 to 12 of 18 (2 Pages)
We use cookies and other similar technologies to improve your browsing experience and the functionality of our site. Privacy Policy.