Menu
Your Cart

Fekah

Koleksi pengajian berkisar tentang persoalan feqah

1157 Persoalan Solat
New Hot
Brand: Ustaz Muhadir Model: course
Mengandungi 12 tajuk besar tentang solat antaranya: Solat orang sakit, Solat di dalam kenderaan, Solat berjemaah, Solat Jumaat, Solat Jamak dan Qasar, Solat Jenazah, Qadha’ solat, Solat-solat sunat dan Perkara-perkara khilafiah tentang solat. Kesemua 1,157 persoalan bukan sahaja diberi jawapan,..
RM250
195 PERKARA ASAS SOLAT
New Hot
Brand: Ustaz Hj Shukri Model: course
195 Perkara Asas Solat membahas tentang enam perkara asas pelaksanaan solat – syarat wajib, syarat sah, rukun dan syarat setiap rukun, sunat, makruh dan yang membatalkan solat. Daripada enam perkara ini, berdasarkan kitab Hidayah As-Sibyan, muncul pecahannya kepada lebih kurang 195 perkara yang menj..
RM100
Brand: Ustaz Muhadir Model: course
This class explains starting with the understanding, the original history of fasting, legal rulings, conditions, pillars, recommended acts, and factors that invalidate fasting. It also discusses the groups permitted to break or not fast and the fines and expiations to be paid for breaking the fast. ..
RM80
Brand: Ustaz Muhadir Model: course
Kelas ini menggunakan kitab Hidayatus Salikin Fi Suluki Maslakil Muttaqin, sebuah kitab turats susunan asal Syeikh Abdus Shamad al-Falimbani rahimahullah Taala, ulama yang tersohor dengan ketinggian ilmu agamanya sehingga tersebar ke seluruh pelosok Nusantara. Kitab ini dike..
RM250
Misbahuduja; Syarah Safinatun Naja
New Hot
Brand: Ustaz Muhadir Model: course
Syarah kitab Safinah an-Naja yang paling komprehensif dalam bahasa Melayu. MISHBAHUD DUJA SYARAH SAFINAH AN-NAJA ini merupakan edisi kemaskini daripada kitab SYARAH SAFINATUN NAJA, syarah kitab Safinatun Naja terbesar/terlengkap dalam bahasa Melayu.  Tajuk dan bab yang dibincangkan dalam kelas ..
RM140
Brand: Ustaz Muhadir Model: course
Kelas ini menggunakan kitab PRAKTIKAL SOLAT SEMPURNA menghuraikan secara ringkas dan padat cara pelaksanaan solat, langkah demi langkah berdasarkan rukun-rukun solat yang telah digariskan para ulama dalam mazhab Syafi‘i.FOKUS KELAS INI:Pencerahan ringkas kepada beberapa persoalan khilafiah berk..
RM100
Brand: Ustaz Muhadir Model: course
Kelas ini menjelaskan tentang bermula dengan pengertian, sejarah asal puasa, hukum-hakam, syarat-syarat, rukun-rukun, perkara-perkara sunat dan perkara-perkara yang membatalkan puasa. Turut dijelaskan golongan-golongan yang dibenarkan untuk berbuka atau tidak berpuasa dan denda serta fidyah yan..
RM80
Model: course
Solat jamak dan qasar merupakan keringanan yang diberikan oleh syarak kepada orang yang bermusafir. Menjadi kewajipan bagi umat Islam untuk mempelajari, memahami dan menunaikan solat-solat fardhu mengikut kehendak syarak dan tepat sebagaimana yang difahami oleh para ulama mujtahid. Hal ini termasuk ..
RM30
Showing 1 to 9 of 9 (1 Pages)
We use cookies and other similar technologies to improve your browsing experience and the functionality of our site. Privacy Policy.